Usuaris de la Fundació Gallifa estimulen la memòria amb jocs creats per alumnes de secundària

Una seixantena de joves de 1er d'ESO de l'IES Voltreganès van visitar la Residència Fundació Gallifa el dimarts 5 de juny per treballar la capacitat cognitiva dels usuaris en la última activitat intergeneracional de la residència aquesta temporada.


Durant la trobada, els residents es van dividir en grups petits, de 3 o 4 persones, i van seguir les instruccions que els plantejaven els alumnes per poder treballar la memòria en cada joc.

Els joves han treballat l'estimulació de la memòria durant tot el curs, primer participant en xerrades amb el centre de salut de la població i després pensant, dissenyant, desenvolupant i construint una vintena de jocs d'estimulació cognitiva adreçats als usuaris de la residència. La valoració de l'experiència va ser molt positiva i es va proposar la possibilitat de repetir-la l'any vinent.

Treballar la memòria en edats avançades és important perquè és una capacitat bàsica per a mantenir l'autonomia personal i facilita la comunicació i relació amb els altres.

Compartir: