Notícies

Tret de sortida de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social

La desena edició de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social començarà aquest dimecres 23 de setembre amb una sessió online sobre l'Atenció Primària Comunitària. El webinar tractarà la transformació digital de l'atenció en aquest àmbit assistencial i com la pandèmia ha accelerat aquest procés per permetre les teleconsultes o el teletreball.

+ Llegir més

Cartell de la campanya estatal pel Dia Mundial de l'Alzheimer

Com ha afectat la pandèmia a les persones amb Alzheimer?

Aquest dilluns 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer. L’equip de Psicogeriatria de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic ens convida a tenir present com ha afectat la pandèmia a les persones afectades per aquesta malaltia i els seus cuidadors.

+ Llegir més

Comença el tercer curs per formar els nous professionals d’atenció a la dependència

Aquesta setmana, 18 alumnes han començat el Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència que ofereix l'escola Vedruna Escorial Vic en col·laboració amb la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, més concretament amb El Nadal Serveis per a la Gent Gran.

+ Llegir més

Desenes Jornades R+D+I TIC Salut i Social 2020

Amb motiu del 10è aniversari de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social a Vic i en el context de la situació actual, enguany s’ha preparat un programa de webinars distribuïts en quatre sessions de tarda que comptaran amb la participació de ponents experts sobre diferents àmbits temàtics.

+ Llegir més

L’HUSC acollirà dos nous acaptes de sang aquest mes de setembre

L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic serà la seu dels propers acaptes de sang que es faran a Vic els dimarts 8 i 29 de setembre en el marc de la campanya #etsIMPRESCINDIBLE, que pretén mantenir les xifres de donacions i fer-les créixer després dels mesos d'estiu.

+ Llegir més

L'HUSC acollirà els acaptes de sang a Vic en el marc de la campanya #etsIMPRESCINDIBLE

L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic serà la seu dels propers acaptes de sang que es facin a Vic per contribuir a augmentar-ne les reserves en una època en què disminueixen substancialment les donacions. Els acaptes es faran periòdicament cada tres setmanes i per poder participar al proper, que tindrà lloc el dimarts 18 d'agost, caldrà reservar hora a través de l'espai web donarsang.gencat.cat.

+ Llegir més

El Nadal, exemple de bones pràctiques en l'atenció a la demència durant la pandèmia

Professionals de la residència El Nadal han participat en un vídeo de la gerontòloga Lourdes Bermejo per mostrar algunes de les bones pràctiques que s'estan duent a terme al centre en l'atenció a persones amb dificultats per comprendre la situació actual.

+ Llegir més

Una nova àvia centenària a la residència de Sant Hipòlit

Elvira Audinis, una de les persones que viu a la residència Fundació Gallifa de Sant Hipòlit de Voltregà, va celebrar el dissabte 1 d'agost el seu segle de vida. Ho va fer d'una forma peculiar i entranyable, ja que no va poder gaudir d'abraçades, però sí de la presència de la seva família, dels altres usuaris i dels gegantons.

+ Llegir més

Sopars a l’aire lliure a Sant Hipòlit

La gent gran de la Residència Fundació Gallifa de Sant Hipòlit de Voltregà aprofita les bones temperatures dels vespres d'estiu per sopar al porxo, una proposta promoguda pels propis usuaris.

+ Llegir més

Nova incorporació a l'equip de gerocultores de la Residència El Nadal

La Bruna Muñoz, alumne d’Eina -servei de formació i inserció laboral-, s’ha incorporat a l’equip d’El Nadal, després de la seva estada de pràctiques a la residència on ha estat desenvolupant tasques de gerocultora.

+ Llegir més