Empremta osonenca al congrés estatal de Geriatria

Un equip d'investigadors format per professionals de la Fundació Hospital de la Santa Creu, el Consorci Hospitalari de Vic i la UVic-UCC ha rebut el Premi Beltrán Báguena al millor treball publicat en l'Àrea Clínica a la Revista Española de Geriatría y Gerontología durant l'any 2017.


Es tracta del guardó amb més prestigi que atorga cada any la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG) per l'article 'Índex Frágil-VIG: disseny i evaluació d'un índex de fragilitat basat en la Valoració Integral Geriàtrica' de Jordi Amblàs, Joan Carles Martori, Núria Molist, Ramón Oller, Xavier Gómez Batiste i Joan Espaulella.

El guardó es va entregar aquest cap de setmana en el marc del congrés estatal de la SEGG celebrat a Las Palmas de Gran Canaria. En el marc de la trobada, es va poder constatar que aquest instrument per valorar la fragilitat (IF-VIG), que s'ha desenvolupat íntegrament a Vic, s'està convertint en una eina molt emprada en l'àmbit de la Geriatria, ja que fins a 31 centres d'Espanya ja l'utilitzen, així com també a Portugal, Itàlia, Argentina i Mèxic. Alhora, l'Índex Fràgil-VIG ha estat esmentat en diferents ponències i comunicacions del congrés, fet que avala la rellevància que està adquirint com a eina senzilla, ràpida i amb excel·lent capacitat discriminativa i predictiva a l'hora de quantificar el grau de fragilitat i la reserva de salut de les persones. L'aportació d'aquest instrument clínic de molta utilitat pràctica ha permès situar Osona en el mapa internacional de la recerca geriàtrica.

Al mateix temps, tres metges residents de la unitat docent de Geriatria, Santiago Castejón, Clàudia Roca i Nadina Latorre, també van participar al congrés per presentar 3 projectes d'investigació a través dels quals es va poder acreditar el bon nivell dels especialistes en formació de la comarca.

Compartir:

El geriatre del servei territorial de Geriatria del CHV-FHSC, Dr. Jordi Amblàs, recollint el premi juntament amb altres dues guardonades