L’HUSC forma els seus professionals en el model AICP

L'Hospital Universitari Santa Creu de Vic va acollir el dimecres 20 de juny un curs sobre el model d'Atenció Integral Centrada en la Persona (AICP) a càrrec de la consultora i formadora en Gerontologia Lourdes Bermejo i amb la participació total d'una vuitantena de professionals del centre.


La formació es va dividir en 3 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna. A través de diverses dinàmiques de grup, Bermejo va motivar la participació dels professionals perquè reflexionessin sobre les pautes d'actuació que es duen a terme a l'Hospital i el camí que cal seguir per adaptar-se al nou model.

La formadora va destacar la importància de que aquest canvi de paradigma es faci tant a nivell personal com institucional, ja que el treball en equip i l'organització permeten optimitzar les capacitats individuals de cada professional i millorar així l'atenció als usuaris.

L'AICP prioritza la personalització en l'atenció i la necessitat que els pacients puguin incorporar les seves preferències en l'elaboració dels seus plans assistencials. A la FHSC, ja s'està implantant en l'àmbit residencial i s'espera poder-lo ampliar properament cap a l'entorn hospitalari.

Compartir: