Un hospital d’Israel s’interessa per la Unitat Clínica de Ferides de l’HUSC

Aquest mes de novembre, professionals de l'Hospital Sheba de Tel-Aviv d'Israel han visitat l'HUSC per conèixer la Unitat Clínica de Ferides i les funcionalitats del Clinigram, una aplicació que ja fa temps que s'utilitza al centre i que permet registrar, mesurar la mida i veure l'evolució de ferides de difícil curació.


El Clinigram és una eina desenvolupada conjuntament per professionals de la Unitat Clínica de Ferides, investigadors del Grup de Recerca en Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab), i l'empresa SEIDOR (Vic) que recull la història o l'arxiu d'un pacient atès a la planta, amb imatges de la ferida en 3D i informació rellevant del seu estat.

A través d'aquest sistema digital d'alta resolució, el professional pot guardar una fotografia de la ferida i omplir un qüestionari que permet establir-ne les característiques (si hi ha infecció, quin aspecte presenta, si s'ha cicatritzat correctament, si el dolor ha augmentat, presència de mala olor...). A més, permet determinar altres paràmetres com la mida, profunditat o la coloració, entre d'altres. A partir de totes aquestes dades, s'obté una puntuació que classifica la ferida.

L'aplicació també ofereix l'opció d'emmagatzemar diferents imatges d'una mateixa ferida fetes en diverses visites de seguiment per veure'n l'evolució, així com fer una cerca dels pacients per nom, número d'història o estudis (part o parts del cos afectades).

Amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta eina i la Unitat Clínica de Ferides, el dilluns 7 de novembre es va organitzar una trobada amb professionals sanitaris i tècnics de l'hospital israelià Sheba de Tel-Aviv. Posteriorment, es va fer una sessió de treball a la Biblioteca gran del centre per compartir iniciatives entre ambdues institucions i avaluar la possibilitat de fer projectes conjunts.

Compartir: