Per a què s’utilitza la tècnica de l’ecografia pulmonar en les patologies del pacient geriàtric?

El Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona i Ripollès va participar recentment en una formació sobre aquesta tècnica exploratòria de gran utilitat en el diagnòstic de patologies pulmonars i cardíaques.


L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic va acollir, els dies 26 i 27 d'octubre, dues sessions teoricopràctiques sobre la tècnica de l'ecografia pulmonar adreçades al personal mèdic adjunt del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona i Ripollès. En total, hi van participar una vintena de geriatres.

La formació va permetre als assistents conèixer en detall les diverses aplicacions d'un ecògraf com a aparell complementari en l'exploració i l'orientació del diagnòstic del pacient a l'hora de valorar malalties de la paret toràcica, el diafragma o la pleura, entre d'altres.

El curs d'ecografia pulmonar es va celebrar a la Biblioteca Gran de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i va tenir una durada total de 8 hores, repartides en dues sessions.

Compartir: