Els nous estudiants de Medicina estrenen la bata

38 alumnes de primer de Medicina de la UVic van estrenar la bata, ahir al matí, a l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de la Santa Creu.


A primera hora, se'ls va oferir una xerrada d'acollida per explicar-los com funciona el sistema sanitari i els diferents models d'atenció hospitalària. Tot seguit, els estudiants de la nova promoció van tenir el seu primer contacte directe amb el món assistencial, acompanyant per parelles un metge/ssa durant tot el matí en una pràctica d'observació.

A l'Hospital Universitari de Vic hem comptat amb la presència de 26 alumnes, 4 s'han traslladat a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i 8 a l'Hospital Universitari de la Santa Creu, mentre que la resta d'alumnes de la nova promoció s'han distribuït pels altres centres hospitalaris i d'atenció primària d'Osona, Ripollés i Garrotxa.

Aquest tipus d'estada permet que els joves es facin, des de l'inici dels estudis, una idea bàsica de com s'organitza el sistema sanitari i del que es fa en els diferents nivells assistencials (especialitzada, intermèdia i primària). L'exercici, que s'ha treballat a través d'un cas clínic, ha servit també per introduir-los en les competències transversals de la professió: comunicació metge-pacient, treball multidisciplinar, seguretat del pacient i confidencialitat.

Compartir: