Residents de Geriatria participen en el congrés de l’EuGMS

María Eugenia Campollo (R4) i Roberto Cortés (R2) presentaran els seus estudis al 18è congrés de la Societat Europea de Medicina Geriàtrica (EuGMS), que comença aquest dimecres a Londres i s’allargarà fins al 30 de setembre.


La Societat Europea de Medicina Geriàtrica organitza, un any més, el seu congrés, que enguany reunirà centenars de professionals per parlar de psicogeriatria, fragilitat i sarcopènia, fractures o dolor crònic en pacients geriàtrics, entre d'altres temes. Entre els participants, hi haurà dos residents de l'especialitat de Geriatria del CHV i la FHSC, María Eugenia Campollo i Roberto Cortés, que presentaran les seves comunicacions.

L'R2 de Geriatria Roberto Cortés presentarà un estudi sobre l'impacte de la pneumònia en pacients geriàtrics hospitalitzats. L'estudi, que porta per títol 'Evaluation of the pneumonia impact on frailty in hospitalized geriatric patients', es va realitzar a pacients ingressats a la Unitat de Geriatria d'Aguts (UGA) en els quals es va observar la influència de les pneumònies adquirides a la comunitat i broncoaspiratives en la fragilitat i funcionalitat durant els 30 dies posteriors a l'hospitalització al CHV.

Els resultats de la investigació mostren la importància de l'avaluació de la fragilitat en l'entorn hospitalari per a dur a terme una teràpia dirigida en aquest perfil de pacients. L'especialista en formació va ser un dels guanyadors de les tres beques que atorga la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG) per a poder assistir al congrés.

Per la seva banda, l'R4 de Geriatria María Eugenia Campollo exposarà l'estudi 'Inappropriate prescription of cardiovascular medications in patients with dementia'. La investigació sobre prescripció inadequada va analitzar l'aplicació del mètode de Prescripció Centrada en la Persona (PCP) en pacients amb demència de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. La revisió de la medicació basada en un model PCP en pacients amb demència va identificar més d'un 80% de pacients amb, com a mínim, 1 fàrmac cardiovascular prescrit inadequadament. La investigació va demostrar que la mitjana dels fàrmacs cardiovasculars va disminuir significativament amb l'aplicació d'aquest model.

Tots els treballs que presenten els especialistes en formació s'han treballat conjuntament amb els professionals de Geriatria i de l'àmbit de la Infermeria del CHV i la FHSC.

El 18è congrés de la Societat Europea de Medicina Geriàtrica tindrà lloc del 28 al 30 de setembre a Londres. Podeu trobar més informació de l'esdeveniment en aquest enllaç.

Compartir:

María Eugenia Campollo presentant el seu estudi durant una de les sessions del Servei de Geriatria de l'HUSC
Roberto Cortés atenent a un pacient a l'Hospital Universitari de Vic