Professionals i residents de Geriatria de l’HUSC participen en el congrés de la SEGG

La coordinadora assistencial de l'HUSC, Dina Barneto; la infermera de la Unitat de Psicogeriatria Ramona Sandu i quatre residents de Geriatria (Renato Granda, Roberto Cortés, María Eugenia Campollo i Clàudia Pujol) presentaran comunicacions al 62è Congrés de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG).


Sota el lema 'Envellir: un repte', la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG) organitza, un any més, el seu congrés, que enguany reunirà del 22 al 24 de juny a Madrid centenars de professionals per parlar del procés d'envellir, la demència i les principals novetats de les cures de llarga durada, entre d'altres temes. Entre els participants, hi ha la coordinadora assistencial de l'HUSC, la Dra. Dina Barneto; la infermera assistencial de la Unitat de Psicogeriatria Ramona Sandu i quatre residents de Geriatria, que presentaran diverses comunicacions.

La Dra. Dina Barneto presentarà un estudi sobre la Prescripció Centrada en la Persona (PCP), que ha comptat amb la col·laboració dels residents María Eugenia Campollo (R4) i Renato Granda (R1). L'estudi, que porta per títol 'Revisión de la medicación mediante la aplicación del modelo de Prescripción Centrada en la Persona (PCP) en pacientes con demencia', analitza els resultats de 78 pacients i demostra que la revisió de la medicació segons el model de PCP permet disminuir la polifarmàcia, la càrrega anticolinèrgica i la complexitat terapèutica en els pacients amb demència.

La infermera assistencial de la Unitat de Psicogeriatria, Ramona Sandu, presentarà la comunicació 'Transición entre los grados de fragilidad basal al ingreso y alta de los pacientes geriátricos ingresados en un centro de atención intermedia'.

L'R2 de Geriatria Roberto Cortés exposarà l'estudi 'Evaluación del impacto de las neumonías por broncoaspiración sobre la fragilidad en pacientes ingresados en una unidad geriátrica de Agudos'. El resident va aconseguir 1 de les 20 beques que es concedeixen a nivell estatal. Per la seva banda, la R4 de Geriatria Maria Eugènia Campollo també participarà en la trobada amb la comunicació "Inappropriate prescription of cardiovascular medications in patients with dementia".

Finalment, la R4 de Geriatria Clàudia Pujol presentarà les següents comunicacions: 'Estudio observacional y retrospectivo sobre la ecocardiografía doppler transtorácica en pacientes mayores de 85 años' i 'Utilidad clínica de la ecocardiografía en los pacientes mayores de 85 años'.

Tots els treballs que presenten els especialistes en formació han comptat amb el suport dels professionals de Geriatria de l'HUSC i del Servei d’Epidemiologia de l’HUV. 

El 62è Congrés de la SEGG, que tindrà lloc del 22 al 24 de juny, se celebrarà presencialment a l'Hotel Meliá Castilla de Madrid, després de dos anys de congressos en format virtual. Si voleu saber més informació, podeu consultar-la al web de la SEGG.

Compartir: