Sabies que el 91% de les persones treballadores de la institució són dones?

Les dones tenen un pes cabdal a la nostra institució, representen el 91% de l’equip humà. De les 269 persones que formen la plantilla, 247 dones són dones, mentre que els 22 homes que hi treballen representen el 8% del total.


Les dones tenen un pes cabdal a la nostra institució, representen el 91% de l'equip humà. De les 269 persones que formen la plantilla, 247 dones són dones (infermeres, auxiliars, doctores, treballadores socials, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, dones de la neteja, administratives, voluntàries). Els 22 homes que hi treballen representen el 8%. Aquest 2022, comptem amb més lideratge femení que mai. Per primera vegada a la història, la institució està liderada per dues dones: Sara Manjón, nova gerenta des del mes de març, i Anna Erra, presidenta del Patronat de la FHSC.

Precisament avui, dia 8 de març, Anna Erra i Sara Manjón han coincidit totes dues a l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic en el marc una trobada amb representants d’Osona Contra el Càncer. Tots els espais del centre d’atenció intermèdia s'han tenyit de color lila: els controls d'infermeria estaven capitanejats per globos de color lila i tots els professionals lluïen el llaç del mateix color a la solapa. A dia d’avui, a l’HUSC hi treballen 134 professionals, 121 de les quals són dones.

Avancem cap una normalitat feminista

Des de fa segles, la Fundació està compromesa en el servei i la innovació en la cura de les persones. I en aquesta missió de tenir cura de les persones en situació de malaltia avançada, fragilitat i/o dependència, les dones hi juguen un rol determinant. Aquest 2022, arribem a aquest 8-M desitjant que es confirmi que som al final d'una pandèmia que ha aturat la nostra societat i que ha trasbalsat el món sencer. Una pandèmia que deixa molt de patiment i contra la qual hem lluitat des del minut zero amb vocació i professionalitat per donar assistència a les persones usuàries dels nostres centres.

Un any més, des dels centres de la institució commemorem el Dia Internacional de les Dones, per reivindicar que cal avançar cap una normalitat feminista, justa, igualitària i sense violències, i que trobem "normal" ha de ser molt millor i ho ha de ser ara! Aquest és el missatge que impulsa enguany el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Compartir: