Participem en la jornada #Essencials

Carme Guinovart, treballadora social i coordinadora d'aquest àmbit a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, va ser una de les ponents de la jornada #Essencials, impulsada per la UIC Barcelona amb el suport de QIDA. Durant la trobada, diferents experts del sector social i sanitari van posar en comú els aprenentatges de la pandèmia i els reptes de futur per a l'atenció integrada.


L'Aula d'Atenció Domiciliària Integrada UIC-Qida va acollir el 24 de febrer la jornada #Essencials, una trobada que va comptar amb la participació d'experts del sector social i sanitari i que va servir per posar en valor el treball realitzat per treball social sanitari hospitalari, atenció primària i serveis socials.

Durant la jornada, dividida en dues taules de diàleg, es va parlar sobre com els diferents professionals s'han hagut d'adaptar a les circumstàncies actuals marcades per la Covid-19, així com dels aprenentatges i implicacions que apliquen al rol i els reptes de futur que se li presenta al sector. Entre les persones que hi van participar hi havia una professional de l'HUSC: Carme Guinovart.

La membre de l'equip de coordinació de Treball Social de l'HUSC i responsable de la Unitat d'Atenció a l'Usuari va fer una reflexió sobre cap a on s'ha de dirigir el sector i va exposar "el potencial risc que podria suposar un canvi del model de l'estat del benestar". També va parlar sobre el "repte i oportunitat" que suposa la tecnologia, matisant que cal determinar quines són les implicacions ètiques de l'ús d'aquesta.

A banda de la professional de l'HUSC, la jornada també va comptar amb la participació del rector de la UIC, Alfonso Méndiz, el director de l'Institut Universitari de Pacients, Boi Ruiz, la degana del Col·legi Treball Social Catalunya i directora d'Atenció Ciutadania i Participació del Consorci Sanitari de Barcelona, Conchita Peña, i la referent del consell tècnic assessor de Treball Social de la Unió Catalana d'Hospitals i coordinadora de Treball Social del Consorci Sanitari de Terrassa, Lydia Gonzalez, entre d'altres experts.

Durant la trobada, també es va projectar #Essencials, un curtmetratge que recull les experiències viscudes per part de professionals de Treball Social i Serveis Socials en el qual es mostra com els experts s'han hagut d'adaptar a les circumstàncies actuals marcades per la Covid-19. Podeu recuperar l’audiovisual mitjançant l'enllaç adjunt.

Compartir:

Enllaços relacionats