Els hospitals d’Osona permeten de nou l’accés d’acompanyants

A partir de dilluns, tots els pacients que hagin de ser atesos als centres del CHV i la FHSC podran comptar amb un acompanyant, amb diverses limitacions horàries en el cas dels hospitals sociosanitaris. La flexibilització de les mesures és possible gràcies a la disminució progressiva dels ingressos hospitalaris i de la transmissió comunitària del SARS-CoV-2.


Els centres assistencials del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic flexibilitzaran les mesures de caràcter preventiu que s'havien establert a principis de desembre per blindar les possibles vies d'entrada de contagis externs en el marc de la sisena onada.

A partir del dilluns 21 de febrer, es recupera l'accés d'acompanyants tant a les plantes d'Hospitalització com a la resta d'àrees de l'Hospital Universitari de Vic, la Clínica de Vic i Osona Salut Mental, amb la limitació d'un acompanyant per pacient.

L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, com a centres d'atenció sociosanitària, mantenen la normativa d'acompanyants aplicada des del 8 de febrer, amb la presència d'un acompanyant per pacient en diverses franges horàries.

Hospital Universitari de Vic, Clínica de Vic i Osona Salut Mental

Urgències

Es permet l'entrada d'un familiar per pacient, degudament identificat amb l'etiqueta adhesiva que se li facilitarà.

UCI

Les persones ingressades poden tenir un únic acompanyant, tot i que es valoraran situacions especials.

Hospitalització

Tots els pacients ingressats -excepte els que estiguin en aïllament- poden tenir un acompanyant a l'habitació: una única persona i sempre dins l'horari establert. Les visites d'altres persones que no siguin acompanyants seguiran estant restringides a situacions especials.

Per entrar a les unitats d'hospitalització cal fer ús d'una targeta de control d'accés. Admissions l'entregarà a la família en el moment de l'ingrés i, quan es doni d'alta al pacient, caldrà retornar-la a una bústia situada a l'entrada principal.

En el cas de pacients en aïllament per positiu de COVID, si entra un familiar haurà de quedar-se confinat a l'habitació durant tota l'estada.

Atenció Ambulatòria

Les persones que tinguin programada una visita amb l'especialista a Consultes Externes o que s'hagin de realitzar una prova, podran entrar amb un acompanyant.

Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic

Els pacients ingressats poden estar acompanyats cada dia per una persona en diversos horaris segons el seu estat de salut:

  • Els pacients COVID tenen visites un cop al dia segons programació, de 12:30 a 14:00h o de 18:30 a 20:00h.
  • Els pacients estables, poden estar acompanyats de 13:00 a 14:00h i de 18:00 a 20:00h.
  • Els pacients en situació de dependència, poden estar acompanyats de 9:00 a 10:00h, de 13:00 a 14:00h i de 18:00 a 20:00h.
  • En casos de greu afectació o final de vida, ja sigui en pacients amb Covid o no, es permet que durant tot el dia hi hagi fins a tres acompanyants a l'habitació.
Hospital Sant Jaume de Manlleu

Els pacients a l'àrea d'Hospitalització podran estar acompanyats cada dia per una persona en diversos horaris segons la unitat en què es trobin ingressats:

  • A la Unitat de Convalescència, poden estar acompanyats de 9:00 a 10:00h, de 12:00 a 14:00h i de 18:00 a 20:00h.
  • A la Unitat de Psicogeriatria, l'acompanyant pot accedir de 11:00 a 15:00h, i de 18:00 a 20:00h.

En pacients en final de vida o en situacions especials, es permet una presència i horari més flexible.

Compartir: