Expliquem els diferents recursos per a la gent gran de Vic als infants del consistori infantil

Recentment, professionals de la residència El Nadal i el Centre de dia Sant Jordi van participar en una sessió per donar a conèixer els seus serveis al Consistori Infantil de l'Ajuntament de Vic i com des dels centres es fomenta el bon tracte a les persones grans. La sessió s'emmarca dins la campanya 'Tracta'm bé'.


La jornada, celebrada a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic, va comptar amb la participació d'alumnes de 6è de Primària de totes les escoles de Vic i diversos representants de cada centre. En la primera part de l'acte, l'alumnat va treballar en grups reduïts alguns aspectes de la darrera sessió del consistori infantil amb l'objectiu de compartir, conscienciar i treballar valors i actituds positives davant de situacions de maltracte a la gent gran. També amb la voluntat de promoure el bon tracte envers aquest col·lectiu.

Seguidament, va ser el torn de la regidora de Benestar i Família, Economia i Serveis Generals de l'Ajuntament de Vic, Nuria Homs, qui va posar èmfasi en la necessitat de seguir treballant amb els nens i nenes el bon tracte envers les persones grans. La següent intervenció va anar a càrrec de la coordinadora d'adults i gent gran del Departament de Benestar i Família, Laura Febrer. Com a representant del grup de treball de la Comissió de Gent Gran, Febrer va explicar el projecte 'Tracta'm bé', impulsat per l'Ajuntament de Vic i una comissió mixta formada per gent gran i professionals dels serveis vinculats amb les persones grans per afavorir el bon tracte a aquest col·lectiu.

Amb l'objectiu de fer arribar als nens i nenes els diferents recursos per a gent gran que disposa la ciutat de Vic, durant la trobada es van projectar quatre vídeos de quatre entitats de la ciutat: la Residència el Nadal, el Centre de dia Sant Jordi, el Casal de Gent Gran Vic - Mossèn Josep Guiteras i la Fundació Ashes. Als vídeos s'hi explicava què és i que fa cada centre i com des de cada servei s'ajuda a promoure el bon tracte a les persones gran. També s'hi projectaven imatges dels edificis i es mostraven alguns fragments d'entrevistes fetes a usuaris i professionals.

La sessió va cloure amb un breu torn de preguntes. Els infants van poder demanar tot allò que volien als representants de cada entitat i aclarir els dubtes que se'ls havien plantejat. Tots es van mostrar amb una actitud molt activa i participativa. El següent pas serà l'exposició d'aquests audiovisuals a tot el grup classe de cada escola, amb la voluntat de posar en comú tots els conceptes i compartir-los a la propera sessió del consistori.

Compartir: