El CHV i la FHSC signen l’acord per integrar-se a nivell organitzatiu i assistencial

Sara Manjón del Solar serà la gerent conjunta del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. El conseller de Salut ha presidit aquest matí la signatura del conveni per a la integració de les estructures directives i de gestió d'ambdues institucions.


Els presidents de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC), Anna Erra, i del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Antoni Molas, han signat aquest matí el conveni per a l'aliança estratègica entre les dues institucions. L'acte institucional ha tingut lloc a l'Ajuntament de Vic i ha estat presidit pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

L'acord estableix la progressiva integració de l'estructura organitzativa d'ambdues institucions, que sumen 12 centres, prop de 2.000 professionals i atenen vora 100.000 pacients únics cada any a Osona, amb una població de referència de 167.000 persones. El punt de partida: la designació d'una Gerència i un Comitè de Direcció únics que gestionaran tots els centres i l'activitat assistencial que desenvolupen al territori.

Fruit de l'aliança, l'actual gerent del CHV, Sara Manjón del Solar, assumeix també les funcions de gerent de la FHSC. El Comitè de Direcció comptarà amb direccions úniques a nivell Assistencial, d'Infermeria, Econòmica-Financera, de Gestió, de Serveis i de Persones. També es crea la direcció d'Estratègia i Innovació, càrrec que ocuparà el fins ara gerent de la FHSC, el Dr. Jordi Roca.

L'altra novetat amb un gran impacte organitzatiu és la nova Direcció d'Atenció Intermèdia i de la Dependència. D'aquesta direcció dependrà tota l'activitat dels centres sociosanitaris de la comarca -l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu- i de les residències i centres de dia que gestionen la FHSC i el CHV: El Nadal de Vic, la Residència Aura de Manlleu, la Fundació Gallifa de Sant Hipòlit de Voltregà, el Centre de dia Josep Roqué de Manlleu i el SAIAR de Folgueroles.

Visió integrada i integral de la Salut al territori

La gestió integrada entre les dues institucions farà possible una estratègia i una planificació conjuntes, amb l'objectiu de millorar l'atenció sanitària i social a la població, potenciar el desenvolupament dels equips professionals i, alhora, generar sinergies per garantir la sostenibilitat dels seus dispositius i centres.

La integració de les diferents direccions, serveis, unitats i departaments del CHV i la FHSC es durà a terme de manera progressiva. L'objectiu és avançar, d'ara en endavant, de forma conjunta per assolir objectius d'eficiència, eficàcia i qualitat en els diferents àmbits de l'atenció de la salut que presten a la població d'Osona.

Un acord clau

"Aquest és un dia que quedarà marcat en la història de la ciutat i de la nostra comarca. És un pas decisiu en un procés que va començar fa 35 anys", ha destacat en el seu parlament la presidenta de la FHSC i alcaldessa de Vic, Anna Erra. "Sempre hem posat les persones al centre, tant els pacients com els professionals. Amb aquesta integració podrem crear un instrument per millorar encara més la cura de les persones, amb unes institucions capaces de treballar juntes per la seva salut i benestar".

Per la seva part, Antoni Molas ha expressat l'agraïment a tots els que han contribuït a fer realitat aquesta aliança: "Avui es materialitza una feina de molt anys. Tothom ha posat el seu gra de sorra: els membres actuals del Patronat i del Consell de Govern, però també els que els han precedit, els expresidents i els gerents de les dues institucions". "Coordinarem recursos, professionals i estratègia per guanyar qualitat, eficiència i resultats, però sense perdre l'essència i els valors que aporten cadascuna de les institucions", ha explicat el president del CHV.

Com a conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha defensat la integració entre institucions assistencials com un aspecte clau per millorar l'atenció sanitària i social: "L'assistència no són compartiments estancs. Fer sinergies és molt important per millorar l'atenció a les persones. El CHV i la FHSC són dues institucions molt fortes: juntes, i amb l'afegit de la universitat, crearan un model potent a nivell assistencial, però també acadèmic i de recerca, i això ha de permetre atreure talent".

La delegada de Salut a la Regió Sanitària Catalunya Central, Imma Cervós, ha volgut reconèixer la feina feta per arribar a aquest acord estratègic que permetrà "una millor coordinació i resposta en l'atenció assistencial a Osona": "Arribar a aquest punt és la feina de molts professionals i serà molt beneficiós per a la població de la comarca".

Compartir: