Una estudiant en pràctiques d’El Nadal, guardonada als Premis Impuls FP dual

L'alumna de formació dual, Carla Solà, va rebre un reconeixement pel seu projecte d'implantació d'una sala d'estimulació sensorial per a persones amb dificultats cognitives a la residència El Nadal, lloc on està cursant les seves pràctiques.


La residència El Nadal acull, cada any, alumnes en pràctiques de cicles formatius de tècnic d'Atenció a Persones en Situació de Dependència (TAPSD) que realitzen els seus estudis en modalitat dual, és a dir, combinen la formació amb pràctiques a l'empresa. Carla Solà, una d'aquestes estudiants, va ser una de les persones guardonades als Premis Impuls FP dual, organitzats per l'Institut Antoni Pous de Manlleu, que es van lliurar divendres 19 de novembre en un acte a Can Puget. Solà va recollir el premi acompanyada de la seva tutora, Imma Cantizano, i la directora de la residència, Montse Blasco.

A la manlleuenca se li va concedir un accèssit pel seu projecte d'implantació d'una sala multisensorial a la segona planta del centre residencial El Nadal. Un espai on les persones usuàries puguin obtenir experiències sensorials en un entorn de confiança, relaxació i comunicació, a través de l'estimulació dels sentits. La iniciativa va sorgir per donar resposta a les necessitats dels residents que presenten diferents graus de discapacitat i que requereixen una major assistència i una atenció més específica per part de l'equip de professionals.

Actualment, Solà està cursant el cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d'Atenció a les Persones en Situació de Dependència a l'Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu i combina els seus estudis amb pràctiques a la residència El Nadal. L'alumna assegura que aquesta oportunitat de poder combinar la teoria amb la pràctica li està proporcionant "autonomia, conèixer el món laboral i agafar experiència".

Així mateix, està convençuda que els estudis en la modalitat dual li estan aportant tots els coneixements i les competències necessàries per poder-se incorporar la món laboral amb seguretat i, això, en l'àmbit de l'atenció a les persones, és un gran valor.

Compartir: