L’activitat del C3RG en xifres

Des del seu reconeixement com a Grup de Recerca Emergent l'any 2018, el Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG) ha desenvolupat una extensa activitat investigadora i de divulgació en l'àmbit de la cronicitat mitjançant la recerca sobre aspectes com la fragilitat, la complexitat, el final de vida, la prescripció centrada en la persona o els models territorials per fer-ne front.


El grup C3RG, que està format per una cinquantena de membres i una trentena de col·laboradors de diferents institucions sanitàries d'Osona i el Bages, ha mantingut la seva activitat de recerca fins i tot durant la pandèmia, fet que li ha permès participar, després de 3 anys, en un total de 84 articles de recerca, que s'han publicat en diferents revistes científiques indexades nacionals i internacionals, amb un factor d'impacte acumulat de 169,4 punts.

Seguint amb la producció científica, els seus membres han participat en l'elaboració de 36 documents de treball i 14 llibres (o capítols de llibres), a més de desenvolupar 18 tesis doctorals, de les quals 3 ja han estat estan llegides i la resta es troben en curs. Unes xifres que reflecteixen el gran volum d'activitat investigadora del grup durant els darrers anys.

Pel que fa a beques i projectes, els membres del grup han rebut -individualment o de forma col·lectiva- beques o finançament per 14 projectes, majoritàriament competitius, per un valor de més de 500.000 euros. A més, han estat reconeguts amb 6 premis de recerca.

El C3RG també ha estat present a múltiples congressos, tant a escala nacional com internacional, tot realitzant més de 350 ponències al llarg d'aquests darrers anys. Des del grup s'han organitzat també 3 jornades anuals pròpies, així com 15 'vivers de projectes' pensats per ajudar a enriquir projectes en curs.

En l'àmbit de la difusió de la seva activitat, la seva pàgina web -disponible en català, espanyol i anglès-, ha rebut més de 25.000 visualitzacions i compta amb més de 6.000 usuaris actius. La resta de canals, el compte de Twitter (@C3RGcat) i el canal de YouTube, tenen 1.500 usuaris i 200 subscriptors respectivament. El canal de YouTube ofereix, a més, vídeos divulgatius, que ja han superat el total de 10.000 visualitzacions.

La presència del Grup de Recerca als mitjans també ha sigut notable. Els seus membres han aparegut en mitjans de comunicació com el diari ARA, La Vanguardia, El Punt Avui, El Periódico o Catalunya Ràdio, entre d'altres.

Podeu consultar totes aquestes dades a la infografia que hem elaborat amb el balanç d'activitat dels darrers tres anys.

Un equip multidisciplinari unit per millorar l'atenció dels pacients crònics

El Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG) està format per professionals de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Althaia de Manresa, la Fundació Sant Andreu Salut, l'Institut Català de la Salut, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya a través del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS), l'EAP Vic Sud, l'EAP Centelles i l'Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació d'Osona per la Recerca i l'Educació Sanitàries (FORES).

Liderat pel Dr. Jordi Amblàs, geriatre de l'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i director adjunt de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC, el C3RG compta amb un equip multidisciplinari. La finalitat del grup és estudiar la cronicitat des de la doble vessant individual i col·lectiva d'aquest fenomen. Per això, promou una recerca que situï la persona al centre de l'atenció, promogui la prevenció i tingui en compte l'opinió del pacient, i que alhora permeti desenvolupar solucions útils per a la col·lectivitat a través de nous models organitzatius i territorials.

Compartir: