L'HUSC ofereix la vacuna contra la COVID-19 als pacients ingressats i ambulatoris

Des del mes d’abril, tots els pacients de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -ja siguin ingressats o ambulatoris- tenen l’opció de vacunar-se. Els professionals del centre administren la vacuna de Pfizer a tots les persones usuàries que donin la seva autorització.


La immunització de la majoria de pacients i usuaris de l'Hospital és clau per facilitar la protecció de persones fràgils i amb patologies cròniques i aportar tranquil·litat en el dia a dia dels professionals que en tenen cura. A aquesta circumstància s’hi suma el fet que pràcticament la totalitat dels professionals de l’HUSC també estan vacunats i els resultats de les últimes serologies denoten que tenen alts nivells de protecció contra el SARS-CoV-2.

Es van posant en marxa noves rondes de vacunació en funció de la disponibilitat de vacunes que distribueix el Servei de Farmàcia i està previst anar rebent més remeses al llarg de les properes setmanes. La finalitat és vacunar cada vegada més pacients, prioritzant aquells que per les seves condicions de salut, d'edat o pels tractaments que estan rebent, poden ser especialment vulnerables a la malaltia.

Quina vacuna s'administra?

La vacuna que s'ha administrat als pacients és la de la farmacèutica Pfizer/BioNTech. És una vacuna basada en ARN missatger amb una altíssima efectivitat: amb dues dosis, que s'administren amb 21 dies de diferència, s'aconsegueix una protecció en front del coronavirus del 94-95%, més del doble que la de la grip (40%). També és extremadament segura, tant per la tecnologia que utilitza, com pels exigents controls als que ha estat sotmesa per la comunitat científica i institucions internacionals i pels assajos realitzats en més de 37.000 persones durant mesos.

Compartir: