L'HUSC acull la formació pràctica d'estudiants de diverses disciplines

L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic participa durant tot el curs acadèmic en la formació dels futurs professionals assistencials. Al llarg d'aquestes setmanes, passaran pel centre alumnes d'Infermeria, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional i Psicologia, a més d'estudiants dels cicles formatius de Cures Auxiliars d'Infermeria i Farmàcia i Parafarmàcia.


Durant els mesos de març, abril i maig, una trentena d'alumnes dels graus d'Infermeria, Teràpia Ocupacional, Fisioteràpia i Psicologia de la UVic-UCC, del postgrau en Atenció Infermera en Cures Pal·liatives de la UB i del Màster en Cures d'Infermeria a Persones Afectades per Cremades i per Ferides Cròniques de la UAB faran -alguns ja les han finalitzat- les seves pràctiques curriculars amb l'acompanyament de l'equip del centre.

  • Infermeria: 6 alumnes de primer curs del grau d'Infermeria van finalitzar el divendres 26 de març el seu període de pràctiques, després de gairebé quatre setmanes repartits per les diverses plantes entre els torns de matí, tarda i nit. Un cop acabi la Setmana Santa, agafaran el seu relleu 9 estudiants més, que faran les pràctiques del 6 al 30 d'abril.
  • Fisioteràpia: 3 alumnes de quart curs del grau de Fisioteràpia començaran el dimarts 6 d'abril les seves pràctiques de l'assignatura de Pràcticum V al centre. Els estudiants aprendran com es fa l'atenció fisioterapèutica a pacients geriàtrics durant vuit setmanes, fins al 28 de maig.
  • Teràpia Ocupacional: L'HUSC també acollirà després de Setmana Santa la formació Pràcticum IV d'1 alumne de quart curs del grau de Teràpia Ocupacional. L'alumne s'hi formarà durant vuit setmanes, del 6 d'abril al 28 de maig.
  • Psicologia: Des del 3 de març i fins al 21 de maig, 1 alumne de quart curs de Psicologia està fent les seves Pràctiques II a l'Hospital per aprofundir en el coneixement de la pràctica professional de la seva disciplina amb el suport dels professionals que l'acompanyen.
  • Postgrau en Atenció Infermera en Cures Pal·liatives: Una infermera que està cursant aquest postgrau coorganitzat per la Universitat de Barcelona i l'Institut Català d'Oncologia (ICO) realitzarà properament el període de pràctiques del programa formatiu a la Unitat de Cures Pal·liatives de l'HUSC.
  • Màster en Cures d'Infermeria a Persones Afectades per Cremades i per Ferides Cròniques: Abordatge Integral: 15 alumnes faran rotació setmanal, dos dies cada alumna, per la unitat de Cures de l'Hospital de dia.

El centre hospitalari també va acollir recentment, del 18 de febrer al 24 de març, les pràctiques clíniques intensives dels estudiants de quart curs del grau de Medicina de la Uvic-UCC. En l'àmbit de la formació preuniversitària, actualment, a l'HUSC també s'hi estan formant estudiants de cicles formatius de l'àmbit sanitari, provinents de l'Institut de Vic: un alumne del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria i un altre del CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia.

Compartir: