Comença la vacunació al Centre de dia El Nadal

La vacunació contra la COVID-19 als centres de dia d’Osona es va iniciar el divendres 19 de febrer amb l’administració de la la primera dosi de la vacuna a totes les persones usuàries del Centre de dia El Nadal. Properament es vacunaran els usuaris del SAIAR de Folgueroles, gestionat també per la FHSC.


La vacuna que s'ha administrat al Centre de dia El Nadal és la de la farmacèutica Pfizer, de la qual cal administrar-ne dues dosis: una inicial i l'altra al cap de 21 dies. Es tracta d'una vacuna extremadament segura i efectiva: el seu nivell de protecció en front del coronavirus és del 94-95%, més del doble que la de la grip (40%). Cal recordar, però, que la immunització no és totalment efectiva fins uns dies després d'administrar-se la segona dosi, fet pel qual cal seguir extremant les mesures de prevenció.

El procés de vacunació de la gent gran i dels professionals del centre es duu a terme amb el suport d'Atenció Primària i permetrà protegir un col·lectiu vulnerable, com és el cas de les persones dependents que participen dels serveis del Centre de dia.

Compartir: