Comença el desplegament de la prescripció infermera mitjançant recepta electrònica

Es tracta d'una reclamació històrica de la professió que suposarà normalitzar una situació que forma part de les activitats infermeres i millorarà l'atenció de la ciutadania.


Les infermeres ja podran començar, a partir d'ara, a emetre els plans de medicació que indiquen en la seva pràctica diària dins el sistema de recepta electrònica, amb signatura pròpia. Això permet donar visibilitat a les indicacions que realitzen les infermeres, evitar duplicitats de visites i esperes innecessàries i, en definitiva, fer el sistema més eficient.

Ara bé, aquest procés requereix l'obtenció d'un certificat de signatura digital per tal que les infermeres puguin signar l'ordre de dispensació en el format de recepta electrònica. El procés per obtenir-lo és llarg i complex i s'anirà desplegant arreu del país de manera progressiva.

El 12 de gener va començar una fase de proves, que està previst que s'allargui durant el mes de febrer. Hi participen 114 infermeres de 38 equips. Posteriorment, el procés de certificació s'anirà desplegant arreu del territori. Precisament, el desplegament s'ha iniciat per l'atenció primària, donat que les infermeres que treballen en aquest àmbit són les que més prescripcions autònomes han fet i utilitzen des de fa temps els mòduls de prescripció de l'estació clínica de treball.

Prescripció de la recepta electrònica

Per poder prescriure, cal que les infermeres tinguin l'acreditació corresponent. El requisit per tenir-la és demostrar més d'un any d'exercici professional. Si fa menys d'un any que exerceixen, poden fer una formació específica. Les infermeres que certifiquin que compleixen algun d'aquests requisits, poden sol·licitar el document d'acreditació, emès pel Departament de Salut.

La sol·licitud s'ha de fer de manera individual al Canal empresa o bé al portal de Tràmits de la Generalitat. En aquests moments, de les aproximadament 52.000 infermeres en actiu que hi ha a Catalunya, n'estan acreditades 25.709.

Un cop acabat el procés d'acreditació, els col·legis professionals d'infermeres i infermers els hi emeten el certificat digital. Aquest procés s'ha començat pels centres en fase de prova.

Compartir:

Enllaços relacionats