L’HUSC acull la formació pràctica d’una vintena d’estudiants

Amb l'inici del curs acadèmic, l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic ha reprès la seva col·laboració en la docència dels futurs professionals assistencials. Durant les properes setmanes, 18 alumnes dels graus de Medicina, Infermeria, Teràpia Ocupacional i Fisioteràpia i 3 alumnes del cicle formatiu de Cures Auxiliars d'Infermeria faran les seves pràctiques amb l'acompanyament de l'equip del centre.


  • Infermeria: 9 alumnes de segon curs del grau d'Infermeria de la UVic-UCC estan fent a l'HUSC una de les seves assignatures de pràctiques. Els alumnes s'han repartit per les diverses plantes i entre els torns de matí, tarda i nit. Van començar el període de pràctiques el 21 de setembre i l'acabaran el proper 21 d'octubre.
  • Medicina: 4 alumnes van començar el dijous 8 de novembre les pràctiques clíniques intensives de tipus generalista que realitzen durant el tercer curs del grau de Medicina a Vic. Els futurs metges s'han distribuït per les tres plantes d'Hospitalització de l'Hospital i s'integraran en el dia a dia de la unitat per aprendre les bases per fer una exploració metòdica del pacient, ordenar la seva història clínica i fer un bon judici clínic. L'estada de pràctiques s'allargarà fins a mitjans de novembre.
  • Fisioteràpia: 3 alumnes de tercer curs del grau de Fisioteràpia van començar el dilluns 5 de setembre les seves pràctiques de l'assignatura de Pràcticum II al centre. Els estudiants aprendran com es fa l'atenció fisioterapèutica a pacients geriàtrics durant cinc setmanes, fins al 6 de novembre.
  • Teràpia Ocupacional: L'HUSC acull la formació Pràcticum I de 2 alumnes de tercer curs del grau de Teràpia Ocupacional de la UVic-UCC. Els alumnes es formaran durant sis setmanes, del 5 de setembre i fins al 13 de novembre, en la realització de les diverses funcions del terapeuta ocupacional en un entorn de treball cooperatiu amb la resta de professionals: veuran les activitats de la vida diària bàsiques, les valoracions de disfàgia i els diversos tallers i tractaments de teràpia ocupacional que es duen a terme al centre, entre d’altres.
  • Cures Auxiliars d'Infermeria: 2 alumnes de l'Institut de Vic i 1 d'Àurea - Centre d'Estudis i Formació estan realitzant a l'Hospital les seves pràctiques de segon curs del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria. Els estudiants s'han repartit en els torns de matí i tarda.

En paral·lel, l'HUSC també participa aquests mesos en les rotacions de dues infermeres internes residents (IIR) de primer any d'Atenció Familiar i Comunitària, que se sumen a la formació habitual dels MIR de Geriatria. Les dues residents passaran dues setmanes per la Unitat de Ferides Crítiques i dues setmanes pel Programa d'Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES).

Compartir:

Una estudiant d'Infermeria durant les seves pràctiques
L'HUSC acull les pràctiques clíniques de 4 estudiants de Medicina
Alumnes de Teràpia Ocupacional en la seva estada al centre