Nous doctorats industrials vinculats al TR2LAB i C3GR

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha concedit dos nous doctorats industrials a investigadors vinculats a dos grups de recerca del CHV i la FHSC.


Es tracta, en primer lloc, d'un projecte vinculat al Grup de Recerca en Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab) que durà a terme a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic la doctoranda Helena Sureda. Aquest projecte de tesi, dirigit per la Dra. Marta Otero, consistirà en el desenvolupament d'un estudi prospectiu de determinació coordinada del risc de patir una úlcera per pressió i del grau de fragilitat dels pacients com a possibles indicadors predictius d'aparició de lesions relacionades amb la dependència.

Un altre dels doctorats concedits el farà M. Àngels Ballarin a l'EAP Vic. Vinculat al Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central i dirigit pel Dr. Xavier Batiste Alentorn, el projecte farà un estudi descriptiu del dolor en persones amb malaltia crònica avançada.

Aquests dos nous doctorats industrials arriben coincidint amb la sisena convocatòria del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya i han estat concedits a la UVic-UCC. L'element essencial d'un doctorat industrial és que l'objecte de la tesi doctoral de l'estudiant giri a l'entorn d'un projecte de recerca estratègic de l'empresa o entitat on fa la seva formació investigadora, sempre en col·laboració amb un entorn acadèmic.

El Pla de Doctorats Industrials té com a objectiu contribuir a la competitivitat i a la internacionalització del teixit industrial català, captar talent i formar doctors i doctores per a les empreses dins els projectes d'R+D+I.

Compartir:

Font: doctoratsindustrials.gencat.cat