La geriatria osonenca mostra el seu potencial al Congrés Català de l’especialitat

Professionals del Servei Territorial de Geriatria (FHSC-CHV) han tingut un paper destacat al 25è Congrés de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG), celebrat els dies 7 i 8 de novembre a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de la Salut de Catalunya i Balears.


Com a membres de la junta directiva de la SCGiG, el Dr. Jordi Amblàs i la directora d'El Nadal, Montse Blasco, han participat en l'organització del congrés i en la dinamització de les taules rodones sobre "Capacitat intrínseca, fragilitat i prevenció de discapacitat" i "Experiències de bones pràctiques d'atenció a les persones amb demència", respectivament.

La directora de Cures de l'HUSC, Marta Ferrer, ha parlat de l'experiència de la Unitat Clínica de Ferides en el marc d'una taula sobre úlceres complexes.

El farmacèutic hospitalari Dr. Javier González Bueno del servei de Farmàcia del CHV ha transmès els seus coneixements sobre adherència i adequació de la prescripció en el pacient fràgil, en un debat sobre persones grans, multimorbiditat i polifarmàcia.

Comunicacions i pòsters

L'organització ha acceptat la presentació de més d’onze pòsters de professionals de la FHSC i el CHV, així com també 3 comunicacions orals: 1) 'Estudi comparatiu de prevalença i grau de fragilitat entre l'Índex Fràgil-Vig i altres instruments de valoració de fragilitat' de la Dra. Anna Torné; 2) 'Diferències entre el grau de fragilitat de persones institucionalitzades i no institucionalitzades que ingressen a un hospital d'atenció intermèdia' de Ramona Nicoleta; i 3) 'Avaluació de la capacitat de presa de decisions en l'adequació de la prescripció farmacològica' de la resident de Geriatria Mireia Mascaró.

Donar veu a les residències i apostar per la docència

Amb el lema "Sumem Salut amb les Persones Grans" el congrés s'ha centrat enguany en l'abordatge col·laboratiu entre professionals de diferents àmbits i les persones grans, des d'una mirada que va més enllà de les disciplines per centrar-se en les persones.

El Congrés ha apostat per donar veu al treball que es fa des de les residències i ha fet èmfasi en la docència en Geriatria i Gerontologia amb la voluntat de reforçar la captació de talent de professionals del sector. En aquesta part sobre desenvolupament professional, el degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Dr. Ramon Pujol, ha impartit la ponència 'Noves evidències en docència'.

Compartir:

Montse Blasco, a dalt, i Jordi Amblàs, a baix, participant en les taules del congrés.
La directora de Cures de l'HUSC, Marta Ferrer, en el moment de la seva ponència.
La responsable Higienicosanitària d'El Nadal, Imma Cantizano, amb el pòster que va presentar.