Els alumnes de tercer de Medicina comencen les pràctiques clíniques

A partir d'aquest dimarts 15 d'octubre i fins el 27 de novembre, quatre alumnes de tercer curs de Medicina de la UVic-UCC faran les pràctiques clíniques a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.


Seran sis setmanes de pràctiques intensives de tipus generalista (patologia general) durant les quals l'alumne s'integrarà plenament en el dia a dia d'un servei o unitat del centre. En el cas de l'HUSC, es distribuiran per les tres plantes d'hospitalització -Unitat de Cures Pal·liatives, Unitat de Convalescència i Unitat de Psicogeriatria-.

L'HUSC, com tots els centres que participen en la formació, compta amb un "referent de docència", la Dra. Anna Albó, responsable de coordinar les pràctiques al centre; una sèrie de "col·laboradors docents" que guiaran l'estada dels alumnes, a més de "professionals de suport a les pràctiques" que participaran de manera puntual en la docència.

Com a guia per a la docència, hi ha un "portafoli" que és un document que especifica els resultats d'aprenentatge i les competències que haurà d'adquirir l'alumne, com per exemple, aprendre a fer una història clínica; l'exploració física; reflexió i judici clínic; comunicació amb el pacient; entre d'altres.

La biblioteca petita es converteix en els espais de la Unitat Docent

L'Hospital ha habilitat dos espais perquè en puguin fer ús els alumnes de pràctiques, ja siguin els de la Facultat de Medicina com els de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar. D'una banda, la fins ara biblioteca petita s'ha convertit en les instal·lacions de la Unitat Docent de l'HUSC, un espai de treball en el qual els alumnes podran treballar i estudiar. S'hi han instal·lat taules, cadires i ordinadors -connectats als programes informàtics de la UVic-UCC-. D'altra banda, s'ha habilitat una habitació amb guixetes on els estudiants podran canviar-se i guardar les seves pertinences.

Aquesta Unitat Docent també serà un espai de treball dels dos grups de recerca vinculats amb la FHSC: el Grup de Recerca en Cronicitat a la Catalunya Central (C3GR) i el Grup Reparació i Regeneració Tissular (TR2LAB).

Compartir:

Enllaços relacionats