El Nadal exposarà durant un any dos gegants del patrimoni cultural de Vic

La Colla Gegantera del Carrer de la Riera de Vic ha cedit una parella de gegants a la residència El Nadal de Vic perquè, durant un any, estiguin exposats a l'entrada del centre residencial.


Els gegants en qüestió són Joan Abelló i la Pilarín Bayés, dues figures que formen part del patrimoni cultural de la ciutat, que eren propietat d'El Carme Vic Galeria d'Art i que han estat donats a la Colla Gegantera del Carrer de la Riera. Els nous propietaris, amb la voluntat que la parella de gegants no quedi tancada en un magatzem i pugui "fer un ús social i cultural a la ciutat", han proposat a la residència acollir-los en un lloc visible perquè donin "vida, llum i color" a l'espai, tal com apunta el cap de colla, Roger Albert.

Des d'aquest mes d'abril, les dues figures creades per Gabí Boixader i Judith Camps -del Taller Gabins de Torelló- estan ubicades al costat de la recepció del centre residencial. El gegant representa el pintor Joan Abelló i la geganta la ninotaire Pilarín Bayés i es van construir amb motiu de la inauguració d'una exposició del pintor Joan Abelló a la Galeria del Carme de Vic l'any 1989. Tots dos han estat vistos en públic en contades ocasions.

Per a la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic és un honor i un gest de responsabilitat social poder comptar amb aquestes dues figures de gran bagatge cultural que formen part del patrimoni festiu i de cultura popular de la capital d'Osona.

Compartir: